Geyve İlkokulunda Güzel Yazı Yarışması

Yarışma ile ilgili okuldan yapılan açıklama şöyle: SINIFLAR ARASI GÜZEL YAZI YAZMA YARIŞMASIYarışma 9 Kasım Pazartesi günü ve 12 Kasım Perşembe günü 2

Yarışma ile ilgili okuldan yapılan açıklama şöyle:

SINIFLAR ARASI GÜZEL YAZI YAZMA YARIŞMASI

Yarışma 9 Kasım Pazartesi günü ve 12 Kasım Perşembe günü 2.ders saatinde eş zamanlı olarak yapılacaktır. İkinci ders saatinin İngilizce ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersine denk gelmesi durumunda 1. veya 3. Ders saatinde yapılacaktır ve yarışma 1 ders saati ile sınırlı olacaktır.

Yarışma Nasreddin Hoca'nın "İpe Un Sermek" fıkrasını yazarak yapılacaktır. Fıkra metni Sınıf öğretmeni Huri BAYCAN ARTUĞ tarafından öğretmenlere çoğaltılarak verilecektir.

Her şube sınıf öğretmeni kendi şubesinden en güzel beş eseri belirleyecektir ve ilk beşe giren eseri komisyonda görevli sınıf öğretmenine teslim edecektir. 2.sınıf öğretmenleri ilk 5'e giren eserlerini sınıf öğretmeni Fatih YÜKSEL'e, 3.sınıf öğretmenleri ilk 5'e giren eserlerini sınıf öğretmeni Hüri BAYCAN ARTUĞ'a, 4.sınıf öğretmenleri ilk 5'e giren eserlerini sınıf öğretmeni Merve KÖSE ACAR'a teslim edeceklerdir.

Komisyon, sınıflar bazında ilk 3'e giren eserleri, 12 Kasım Perşembe günü saat 13.00'da toplanarak belirleyecektir. İlk 3'e giren eserler okul panosunda ve okul internet sitesinde yayınlanacaktır. Şubeler bazında ilk 5'e giren ancak derece alamayan eserleri, kendi sınıf öğretmenleri sınıf panolarında sergileyecektir.

Sınıflar bazında ilk 3'e giren eserleri yazan öğrencilere, okul idaresi tarafından başarı belgesi 16 Kasım Pazartesi günü törende verilecektir.

YARIŞMANIN AMACI: Güzel yazıyı öğrencilere sevdirmek ve güzel yazı yazmanın önemini kavratmak

YARIŞMANIN KAPSAMI: Geyve İlkokulu 2, 3 ve 4.sınıf öğrencilerinin tamamı

ŞARTNAME:

Güzel yazı eserleri çizgili dosya kağıdına kurşun kalemle yazılacaktır. Öğrenciler isimlerini ve sınıflarını yazmayacak olup kağıdın arka yüzüne sadece okul numarasını yazacaktır. Öğrencinin okul numarasını doğru yazmasından kendi sınıf öğretmeni sorumlu olacaktır.

KRİTERLER:

Noktalama ve İmla kurallarına riayet 25 Puan

Yazıda tertip düzen 25 Puan

Yazının güzelliği ve göze hoş görünmesi 50 Puan

KOMİSYON:

Rehber Öğretmen Kübra İLBAŞ

Sınıf Öğretmeni Fatih YÜKSEL

Sınıf Öğretmeni Hüri BAYCAN ARTUĞ

Sınıf Öğretmeni Merve KÖSE ACAR

Komisyondaki sınıf öğretmenleri kendi sınıf seviyesinin derecelendirmesinde görev alamayacaktır.

Geyve Gündem

geyve geyve ilkokulu güzel yazı yarışması