Geyve'de Kışlık Salça Yapımı Başladı

Geyve ve köylerindeki ev hanımları kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı

Geyve ve köylerindeki ev hanımları kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı.
Salça Yapımına Başlandı
Bayanlar özellikle kış aylarında yiyecekleri biber, patlıcanları kurutmaya başlarken, sıcak havalardan yararlanarak evlerde domates salçasının yapımlarına başladı.
Pazardan Ucuz Alınıyor
Pazardan biberlerin ve patlıcanların toplu olarak alınması halinde kilosu 1,5-2TL,domateslerin de kilosunu 75Kş-1TL arasında bol miktarda satın alarak kışlık hazırlıklarını tamamlıyorlar.
Elde Yapım Daha Lezzetli
Evlerde hazırlanan domates salçalarının daha lezzetli olduğunu belirten ve Domates Salçası yapımını anlatan Pembe Çam: "Domatesleri iyice suyla yıkadıktan sonra küçük küçük doğramaktayız. Doğranan domateslerin içersine bol miktarda tuz attıktan sonra ateşte pişirip karıştırmaktayız.
Suyu Kaçıncaya Kadar Karıştırılır
İyece domatesler eridiğinde onları kaplara alarak makinede çekeriz. Daha sonra bir kazan içinde ateş üzerine koyarak içinde bulunan su kaçıncaya kadar karıştırırız. Salçamız hazır hale gelir.
Sıcak Dolarsa Kendini Vakumlar
Sıcak iken kavanozlara doldurarak vakumlar ve saklarız. Bir aile yıllık olarak 20-25 kilogram domates salçası tüketimi yapmaktadır. Kendimizin yaptığı salçayla güzel ve lezzetli yemekler yapılır.

İsteğe bağlı Olarak Sade veya kızarmış tüketilir.
Damak tadına göre kahvaltılık için bundan acıka, yağda kızarmış salça ve sade olarak da yenebilir. Ateşte pişirilmezse fazla lezzetli olmaz. "şeklinde konuştu.
Mustafa Hamdullah ERGİN
GEYVE GÜNDEM






















 















 























 





 

 



 

 

Acıka aTEŞ Biber Doğranmış Domates Ekmek Ev Hanımları geyve gundem Kışlık Kızartılmış Salça