Ali Çetinkaya

Ali Çetinkaya

alicetinkaya@geyvegundem.com

Ermeni Soykırımı Kabare Tiyatrosu 2 Haziran’da Almanya’da Seyredildi

25 Kasım 2016 - 15:48

1915 yılında Osmanlı Devletinde, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı iddiası 2 Haziranda Berlin’de Alman Meclisinde oylandı. 11’i Türk etiketli olan 631 üyeli mecliste Bettina Kudla adında bir kadın vekil dışında tamamı evet dedi.

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük soykırımını yapan Almanlar, şimdi bizi soykırımla suçluyor.

“ II. Dünya Savaşı yılları, Hitler Almanya’sı Almanya ve Polonya’dakiler başta olmak üzere işgal ettiği ülkelerdeki Yahudi ve Çingenelerin tamamını imha etmek üzere öldürüp, fırında yakarak, giriştiği soykırım harekâtından, az sayıda Yahudi ve Çingene kurtulabilmişti.

Bettina Kudla’ya gelince, kimse kahraman ilan etmesin.. çünkü karşı çıkışı Türkleri sevdiğinden değil.

1962 yılında Münih’te doğan Bettina Kudla, doğduğu şehir Münih’te ekonomi okudu. 2009-2013 seçimlerinde eski doğu Alman şehri olan Leizig’dan CDU (Hristiyan Demokratlar Birliği Partisi)’nden “Merkel”in partisi, milletvekili seçildi. İki dönemdir Federal Parlamentodan Maliye ve Ekonomi Komisyonlarında görev alıyor.

Tasarıya RED oyu vermesinin asıl nedeni Türk dostluğundan ziyade I. Dünya Savaşında 1915 yıllarında Almanlarla Osmanlı Devletinin müttefik olmasından dolayı Almanya’ya da bir fatura çıkar mı endişesi yatıyor.

Bettina Kudla tasarının oylanmasından sonra mecliste verdiği yazılı açıklamasında Türkiye’nin tezleri bizim için de tarihi öneme sahiptir diyor.

22 Nisan 19652de Uruguay’ın Türkleri Ermeni Soykırımı ile suçlayan bir yasayı kabulü ile başlayan furya, Türk hükümetlerinin gerekli tepkileri vermemeleri ve bu konuda bir karşı çalışma yapmamaları üzerine 2 Haziran 2016 günü Alman Federal Meclisi’nin kabulü ile 29 ülkeye ulaştı.

1975’de Kıbrıs Rum Kesimi, 1998 ve 2007’de iki defa Arjantin, dünyanın en büyük soykırımcılarından, başta Kırım Türkleri olmak üzere Kafkas halkları üzerinde ve diğer özerk Türk devlet ve bölgelerine soykırım yapan Rusya Federasyonu 1995’de, Kanada 2004’de, Yunanistan 1996’da, Lübnan 1997’de, Belçika 1998’de, İsveç tasarıyı daha da genişleterek Asuriler, Süryaniler ve Rumlara da soykırım yapılmıştır şeklinde bir yasa kabul ederken, İtalya 2000’de, Vatikan 2000’de, Fransa 2001’de, İsviçre 2003’de, Slovakya 2004’de, Hollanda 2004’de, Venezuella 2005’de, Litvanya sadece tanımakla kalmayıp Türkiye’yi de kabul etmeye çağırmış, Polonya 2005’de, Şili 2007’de soykırım yasaları çıkardılar. Bolivya soykırım yasasının yanısıra Ermenileri ve Kürtleri destekliyoruz ibaresini de yasaya ekledikten sonra, Çek Cumhuriyeti’de böyle bir yasayı kabul etti. Avusturya, Brezilya, Suriye, Bulgaristan, Lüksemburg, Paraguay, Ermenistan’ın yanı sıra şimdilik en sonuncusu Almanya’da böyle bir yasayı kabul etti.

Ermenistan devlet yöneticileri, Ermeni diasporası bütün dünyada bu alanda çalışmalar yürütüp başarılı olurken, Türkiye ne yaptı?

Cumhurbaşkanları düzeyinde kınadık, Başbakanlarımız esefle karşıladı, Dışişleri mensupları kara mercedeslerle gezdiler. Yerlerini, kadrolarını korudular.

Büyükelçiler, Elçiler Türkiye’ye geri çağırıldı. Bu kısım basında yer aldı. Birkaç gün sonra geri gönderildiler, gidişlerini kimse duymadı. Bu vahim gidişat sürerken, Ermenilerle futbol maçında alınganlık göstermesinler diye Azerbaycan bayraklarını stadyumda toplattı Türk yetkililer.

Ermeni mezalimi sürdüğü yıllarda, bir ölüm ve tecavüz adası olarak kullandıkları Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’ndaki Akdamar Ermeni Kilisesini de restore ettirdik, tam 2 milyon 600 bin liraya. Bu da yetmezmiş gibi kilisenin açılışını devlet töreniyle yaptık. Bu yaptıklarımız ve yapılması gerekenleri yapmadığımız için Türk Milleti hak etmediği bir suçlama ile karşı karşıya.

Dünyanın en şerefli milleti Türk Milletidir. Böyle temiz, başı dik bir milleti karalama çalışmalarını durdurmak isteyen hükümetlere çare mi yok.

Fransa ile İsviçre, Ermeni Soykırımı yoktur demeyi yasaklayan kanun çıkardılar. Diyenleri yargılıyorlar.

Türkiye neden soykırım vardır demeyi yasaklayan kanun çıkarmıyor.

Almanya’nın, Fransa’nın, Rusya’nın, ABD’nin ve soykırım yasası çıkaran devletlerin çoğunun tarihleri yüz karası ile dolu.

Türkiye neden bu ülkeler hakkında soykırım yasaları çıkarmaz.

Alman Federal Meclisinde oylamada EVET oyu kullanan Türk patentli vekilleri neden vatandaşlıktan çıkarmaz? (Her biri çifte vatandaş)

Ermenistan’da bir tek cami bırakılmamışken, neden hala Ermeni kilisesi onarırız?

Türkiye’de 100 binden fazla Ermeninin kaçak çalıştığı bilinirken neden bir bir yakalanıp sınır dışı edilmez?

Esefle karşılamakla, kınamakla, elçiyi bugün geri çağırıp yarın göndermekle bu sorun çözülmez.

O zaman böyle başa böyle tarak..

Ali ÇETİNKAYA

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum